הקשר בין חיפוש סמנטי ותוצאות החיפוש בגוגל
חיפוש סמנטי הוא אחד השיפורים המשמעותיים ביותר שהוכנסו למנוע החיפוש של גוגל. מטרתו להפוך את החיפושים למדויקים יותר על ידי הבנת ההקשר של ביטויים ומשפטים והתאמתם לכוונת המחפש. זאת להבדיל מהנעשה היום – סיווג התוכן על סמך מילות מפתח. זהו אכן שיפור משמעותי ועדכון האלגוריתם האחרון של גוגל המכונה “יונק הדבש” מתרכז בסוגיה זו אך זוהי רק תחנת ביניים ביעד אליו חותרים בגוגל. מטרתם הסופית היא להפוך את מנוע החיפוש למנוע שיספק תשובות. במקום שתינתן רשימת תוצאות ארוכה שאותה המשתמש צריך לסרוק כדי להגיע למידע המבוקש תתקבל תשובה.
עבור השאילתה הבאה:
תוצאות החיפוש נראות כך היום :
וכך הן יראו בעתיד:
לעת עתה חיפוש סמנטי בודק את ההקשר בין המילים השונות במשפט ומה המשמעות שמתקבלת מצירופן יחד. יש התייחסות לכך שמשמעות של צמד מילים שונה מהמשמעות של כל אחת מהמילים בנפרד, כמו לדוגמה בביטוי .Hot dog אך כדי כדי להבין את כוונת המשתמש ולספק לו תשובה נכונה ילקחו בחשבון פרמטרים נוספים לגבי הגולש: היסטוריית החיפוש שלו, הרגליו, מיקומו וסוג המכשיר ממנו הוא גולש. לרשת גוגל עומד מאגר מידע עצום: אי-מיילים שנשלחו, פרסומים בבלוג, שיחות שנערכו וכו’. בנוסף, בעזרת שימוש במידע שמתקבל מהרשת החברתית גוגל פלוס ניתן יהיה גם להתייחס להמלצות של חברים. כל המידע הרב הזה יעובד כדי שהמחפש יקבל את המידע הרלוונטי ביותר עבורו.
כדי להצליח במיזם שאפתני זה גייסה גוגל לשורותיה את ריי קורצוייל, מומחה בעל שם עולמי בתחום הבינה המלאכותית שמכהן כיום כמנהל ההנדסה. קורצוויל נכנס לתפקידו לפני כשנה עם חזון ליצור מנוע חיפוש משוכלל כל כך שיכיר את המשתמש “יותר טוב מהוא מכיר את עצמו”.
האם גוגל יצליחו במשימתם? כנראה שזו רק שאלה של זמן.